Pijlsnelle cybertest voor mkb en zzp: breng de basics op orde
Heb je het gevoel dat je ‘iets’ zou moeten doen aan de cyberveiligheid van je (eenmans)bedrijf? Maar weet je niet waar te starten? Doe dan de snelle CyberVeilig check. Binnen vijf minuten weet je wat je vandaag nog te doen staat.
De nieuwe CyberVeilig check van het Digital Trust Center, speciaal voor mkb’ers en zzp’ers, is snel en praktisch. Je beantwoordt een aantal vragen en krijgt al snel een actielijst voorgeschoteld met bruikbare en snel uitvoerbare tips.
Heb je als zzp’er bijvoorbeeld een bellijst paraat voor het geval je nergens digitaal meer bij kunt? Zo kun je snel hulp inroepen en/of opdrachtgevers inlichten. En maak je al dagelijks een back-up van je belangrijke bestanden? Ook is het cruciaal dat je de tweestapsverificatie of multifactorauthenticatie inschakelt op je e-mail (en belangrijkste bedrijfsapplicaties). En zo zijn er nog meer quick wins.
Risicoklasse
Heb je deze basics op orde dan kun je door met de Risicoklasse-scan. Aan de hand van 11 vragen wordt een inschatting gemaakt van hoe groot het risico is op een cyberincident. Deze inschatting bepaalt in welke risicoklasse (1 t/m 4) je onderneming valt en welke maatregelen er genomen moeten worden om je digitale veiligheid op orde te hebben.
Nieuwe technieken
Uiteraard is het daarnaast verstandig dat je de nieuwste technieken van fraudeurs kunt herkennen. Want ook zij zitten niet stil. Digital Trust Center zette de online fraudesoorten die gericht zijn op bedrijven op een rij. Weet jij al wat formjacking, dns-spoofing, spear phishing of typosquatting is? Doe de quiz!
Schade
Weet jij of (gevolg)schade aan systemen gedekt is op een van je bedrijfsverzekeringen? Of denk aan een schadeclaim of reputatieschade doordat gegevens van derden op straat liggen. Het is verstandig om na te gaan welke risico’s je loopt en of/hoe je die wilt verzekeren. Veel verzekeraars bieden preventieprogramma’s aan in combinatie met zo’n verzekering. Vragen? Neem dan even contact met ons op.